Våra tjänster

Tre steg för att nå och upprätthålla en bättre hälsa

Medelålders kvinna som tittar och ler mot kameran

Behandlingsprocessen

1. Analysera

Tre provtagningar görs: kroppskompositionsanalys, basprover och hormonanalys. En behandlingsplan utformas tillsammans med läkare baserat på provsvaren.

2. Minska

Behandlingsplanen följs tills du når din målvikt. Planen kan innehålla en kombination av medicinering och kost.

3. Behålla

Vi hjälper dig att behålla din vikt och minska användningen av medicinering för att bevara en hälsosam kropp och livstil.

Steg 1

1. Analysera

1A. Kroppskompositionsanalys

Få en inblick i din kroppssammansättning på 30 minuter. Tillsammans med en sköterska mäter du bland annat fettmassa, muskelmassa, subkutant- och visceralt fett och vikt. Efteråt går ni igenom resultaten och du får svar på alla frågor av en erfaren sköterska. Det är tillåtet att ta med en vän eller familjemedlem som sällskap.


 

Provtagningen görs påklädd på vår mottagning och du behöver inte förbereda på något sätt.

Proaktiv Hälsa logo

1A. Kroppskompositionsanalys

1 000 kr

Du får exakta mätvärden och ett tillfälle att prata om det med en erfaren sköterska och genomgång med läkare av dina resultat.

1B. Basprover

Blodprovet visar om du har andra åkommor som behöver tas i beaktning och är en viktig del i diagnostiken.
Provtagningen görs hos någon av Unilabs provtagningscentraler och tar ca 30 minuter.

 

Du kan besöka vilken som helst av Unilabs mottagningar som gör Provtagning. Du behöver inte boka en tid. Deras mottagningar hittar du på denna karta. Välj tjänst Provtagning.

 

Du måste ha fastat 12h innan provtagningen.
Du behöver inte boka en tid.

Proaktiv Hälsa logo

1B. Basprover

2 000 kr

Prover som behövs för att ge en komplett bedömning av din hälsa. Provet går fort och görs hos Unilabs.

1C. Hormonanalys

Fasteproverna görs på vår mottagning och tar ca 4-5h. Du får dricka en sockerlösning och därefter tas en rad blodprover med jämna mellanrum. Du kan själv välja om du vill jobba mellan provtagningarna eller tala med sjuksköterskan.

 

En vecka efter provtagningen kontaktas du av din läkare som diskuterar samtliga provsvar och möjlig behandling.

Du måste ha fastat 12h innan provtagningen. En påminnelse skickas per SMS dagen innan.

Proaktiv Hälsa logo

1C. Hormonanalys

5 000 kr

Provtagning som visar art och grad av insulinresistens. Bedömningssamtal med läkare ingår där provsvar och behandlingsplan skapas.

Steg 2

2. Viktminskningsbehandling

Kvalificerar du dig för vår viktnedgångsbehandling? Då skräddarsyr vi en kost- och/eller medicinbaserad plan i samråd med dig, baserat på dina provsvar och önskemål.

Trygghet och uppföljning. Behandlingen tar normalt 12-18 månader, men det varierar individuellt beroende på dina förutsättningar och mål. Under den första tiden får du tätt stöd av din läkare för att säkerställa god effekt. Var tredje månad erbjuds du hälsosamtal med din sköterska och kroppskompositionsanalys för att mäta dina framsteg.

Få ännu bättre koll. Kliniken använder sig av CGM/CKM-mätare. Med den kan du i realtid via en app se hur din kost påverkar din kropp.

Proaktiv Hälsa logo

2. Viktnedgångsbehandling

5000 kr/mån

Gå ner i vikt enligt din behandlingsplan. Du får en egen läkare och sköterska som ser till att din behandling är effektiv. Minst 6 månader.

Steg 3

3. Hälsoabonnemang

När du når ditt viktmål skiftar fokus till att bevara din nya vikt och förbättra din generella hälsa. Vi trappar gradvis ner eventuell medicinering och ger dig verktygen som du behöver för att skapa en sund och balanserad livsstil som du kan upprätthålla på lång sikt. Du får också:

 

  • Erbjudande om läkarsamtal 1 gång i månaden
  • Kroppskompositionsanalys 4 gånger om året
  • 1 årlig hälsokontroll med basprover
  • Eventuella receptförnyelser
  • Tillgång till tjänster exklusivt för patienter med hälsoabonnemang såsom Coronary Artery Calcium Score (CACS) analys och mycket mer.
Proaktiv Hälsa logo

3. Hälsoabonnemang

1000 kr/mån

Vår hälsoprenumeration hjälper dig att ta hand om eventuellt kvarstående hälsoutmaningar, minska medicineringen och behålla din vikt.

Vanliga frågor

Är det något du undrar över?

Inför hormonanalysen behöver du fasta 12 timmar innan provtagningen. Det innebär ingen fast föda, inga drycker (även kaffe, te och alkohol går bort). Endast ordinerade läkemedel och vatten är tillåtet.

Inom 3 – 5 dagar från att det sista av de tre proverna görs.

Vi analyserar insulin som är ett peptidhormon. Insulinet frisätts från bukspottskörteln ut i blodet efter en måltid som svar på förhöjda nivåer av socker (glukos). Vi är ensamma i Sverige med att kartlägga insulindynamik kliniskt.

När du nått ditt viktmål erbjuds du att övergå till ett hälsoabonnemang. Merparten av våra patienter väljer aktivt att stanna kvar och har då stöd och hjälp med allt från att trappa ner eller avsluta ev. läkemedelsbehandling samt hjälp med analys av aktuell ämnesomsättning, kostintag och aktivitetsnivåer. Detta har effektivt visat sig förebygga viktuppgång, våra första patienter från 2020 har alltjämt inte gått upp i vikt igen.

Patienter med övervikt på 10-15 kg har oftast god effekt på livsstilsförändringar generellt men det finns undantag. Avgörande är hur provsvar för insulinresistens ser ut, om det föreligger en så kallad medicinsk indikation. Vi använder allt från särskild kost, digital socker- och ketonövervakning eller medicinering beroende på vilken patient det gäller. Behandlingarna är multidisciplinära och individualiseras till varje patient.

De preparat vi använder är godkända och finns i Fass, men varje patient är unik och så även behandlingen, den ser olika ut på individbasis. Farmakokinetik är ett område som beskriver vad läkemedel gör med kroppen och farmakodynamik är vad kroppen gör med läkemedel. Dessa områden ser olika ut för olika läkemedel hos olika patienter och vår behandling är därför starkt individualiserad och ger därför goda resultat och mindre biverkningar tack vare det.

I genomsnitt så tappar en patient 20 – 30 kg på ett år, vissa yngre aktiva patienter går ner så mycket som 50 kg på ett år under optimala omständigheter.

Ja, alla undersökningar görs på mottagningen i Stockholm. Vi träffar patienter och genomför kroppskomposition, basprover och en hormonanalys här hos oss. Under behandlingen och hälsoabonnemanget har vi digitala och/eller fysiska besök som uppföljning. Många av våra patienter kommer till Stockholm dagen innan provtagningen, fastar 12 timmar och gör alla undersökningar på en förmiddag.

Vi vänder oss i huvudsak till personer som söker en hög nivå av kompetens, erfarenhet och resultat och där tid är den begränsande resursen i vardagen mer än något annat. Våra patienter har ofta redan provat allt och kanske till och med gått igenom en gastric bypass/sleeve operation och ändå gått upp i vikt igen, eller verkligen vill prova allt innan de överväger dylika kirurgiska ingrepp.

Nej, vi har inte behandlingar för minderåriga, omyndiga patienter. Du måste fyllt 18 år för att vara patient hos oss.

Vi har en 90-dagars-pengarna-tillbaka-garanti som är unik. Om du inte får igång din viktnedgång inom 90 dagar eller av någon anledning inte är nöjd med våra tjänster så får du tillbaka behandlingskostnaden oavkortat.

Vi behandlar patienter minimum 6 månader, i genomsnitt tar ca 20 kg mellan 6-12 månader beroende på vilken patient och vilka förutsättningar som föreligger. Enstaka patienter hos oss har tappat 50 kg på 1 år, vilket är ovanligt, men genomförbart om man är yngre och fysiskt aktiv med strukturerad tillvaro.

Vi har lagt stor omsorg på att utforma en prov- och behandlingsmetod baserad på den senaste forskningen som är unik. Därför får du en individuell plan baserad på tidskrävande provtagningar för att säkerställa korrekt diagnos, evidensbaserad vård baserad på beprövad forskning och regelbunden kontakt med en läkare och sköterska som följer dig längs hela behandlingen. Vi tror att god kommunikation och nära relation mellan patient och läkare är avgörande för en snabb och framgångsrik behandling.

Vi är privata och inte en del av offentlig sjukvård. Det går därför inte att få remiss och subvention av vår behandling via skattemedel i dagsläget.

Vi har flera arbetsgivare som på olika sätt stöttat sin personal i en viktnedgång. Våra tjänster är tillgängliga för både privatpersoner och företag.

Vår läkare Michel Tagliati har arbetat inom offentlig sjukvård i 20 år, akutpsykiatri, akutsjukvård och allmänmedicin, har forskat kliniskt och publicerat vetenskapliga artiklar. Han har haft över 100 000 patientkonsultationer på 20 år och har en bred multidisciplinär kompetens som kommer våra patienter till gagn, det är ofta multifaktoriella aspekter på behandlingen som ger de exceptionella resultat.

Sjuksköterskan Linda Dahlberg har lång erfarenhet från såväl näringsliv och är en kosmopolit, även hon med ett långt intresse för hälsa. Hon har arbetat inom allt från cancersjukvård på Karolinska som personlig tränare.

Michel har arbetat med hormoner sedan 4 år tillbaka och du kan höra mer om resan som låg till upphov för Proaktiv Hälsa från honom själv här:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rtM838AHjNQ

Har du fler frågor?

Tveka inte att höra av dig för mer information.

Boka ditt första besök idag

Få en noggrann kroppssammansättningsanalys och börja din resa mot metabol hälsa.

Tilläggstjänster

Tjänster för viktnedgångsprogrammet

Patienter som genomgår viktminskningsprogrammet kan under behandlingen få använda en bärbar monitor under 14 dagar för att mäta behandlingens effektivitet. I en tillhörande app ser du din fettförbränning eller blodsockerdynamik. Det visar hur du påverkas av bl.a kost och sömn och är ett effektivt verktyg att lära sig att själv påverka sin vikt.

Proaktiv Hälsa logo

CKM Monitor

5 000 kr

Realtidsanalys av din fettförbränning.
Denna monitor visar när din kropp är i ketos (bränner fett). Du får lära dig hur snabbt din kropp går in ketos och hur du ska leva för att hamna där.

Proaktiv Hälsa logo

CGM Monitor

5 000 kr

Realtidsanalys av din blocksockerdynamik.
Ditt blodsocker påverkas av sömn och kost. högt blodsocker möts av hög insulinnivå och leder till hämma fettförbränning. Här lär du dig hur du kan påverka din insulinnivå.

Tjänster för dig med hälsoabonnemang

För vissa patienter behövs fler prover för att kunna fatta korrekta beslut om din hälsa. Du diskuterar detta tillsammans med din läkare som avgör om de behövs.

Proaktiv Hälsa logo

Leveranalys

5 000 kr

En förhöjd mängd fett i levern höjer insulinresistensen. Testet visar mängden fett i levern med MR-teknik, utan strålning. Din läkare avgör om analysen behövs.

Proaktiv Hälsa logo

Kärlanalys

5 000 kr

Hög insulinnivå under lång tid ökar risken för förkalkning av kranskärlen och därmed ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Analysen visar förekomsten av förkalkningar i hjärtats kranskärl. Din läkare avgör om analysen behövs.

Vi erbjuder även

För vissa patienter behövs fler prover för att kunna fatta korrekta beslut om din hälsa. Du diskuterar detta tillsammans med din läkare som avgöra om de behövs.

Proaktiv Hälsa logo

Prediabetesbehandling

5 000 kr

Vi kan kartlägga art och grad av insulinresistens långt innan dina blodsockernivåer stiger. Boka tid för läkarkonsultation efter att du genomfört hormonanalysen.

Proaktiv Hälsa logo

Diabetesbehandling

5 000 kr

Vi analyserar dina insulinkurvor och blodsockerkurvor för att optimera din kosto ch medicinering. Boka tid för läkarkonsultation efter att du genomfört hormonanalysen.

Proaktiv Hälsa logo

Företagshälsovård

Offert

Kroppskompositionsanalys på jobbet.
Varannan svensk är överviktig idag. Detta ger en ökad risk för sjukdom och sjukfrånvaro samt risk för hjärt- och kärlsjukdom, cancer, diabetes och följdsjukdomar. Arbetsgivare kan med vår hjälp stödja sina medarbetare till en bättre hälsa.

Vi finns här för dig
Proaktiv Hälsas kundtjänst
Hej! 👋
Hur kan vi hjälpa dig? 🔥