Kontakta oss

Börja din resa mot en bättre hälsa

Om du har frågor ber vi dig att läsa våra vanliga frågor nedanför innan du kontaktar oss.

Vanliga frågor

Är det något du undrar över?

Inför hormonanalysen behöver du fasta 12 timmar innan provtagningen. Det innebär ingen fast föda, inga drycker (även kaffe, te och alkohol går bort). Endast ordinerade läkemedel och vatten är tillåtet.

Inom 3 – 5 dagar från att det sista av de tre proverna görs.

Vi analyserar insulin som är ett peptidhormon. Insulinet frisätts från bukspottskörteln ut i blodet efter en måltid som svar på förhöjda nivåer av socker (glukos). Vi är ensamma i Sverige med att kartlägga insulindynamik kliniskt.

När du nått ditt viktmål erbjuds du att övergå till ett hälsoabonnemang. Merparten av våra patienter väljer aktivt att stanna kvar och har då stöd och hjälp med allt från att trappa ner eller avsluta ev. läkemedelsbehandling samt hjälp med analys av aktuell ämnesomsättning, kostintag och aktivitetsnivåer. Detta har effektivt visat sig förebygga viktuppgång, våra första patienter från 2020 har alltjämt inte gått upp i vikt igen.

Patienter med övervikt på 10-15 kg har oftast god effekt på livsstilsförändringar generellt men det finns undantag. Avgörande är hur provsvar för insulinresistens ser ut, om det föreligger en så kallad medicinsk indikation. Vi använder allt från särskild kost, digital socker- och ketonövervakning eller medicinering beroende på vilken patient det gäller. Behandlingarna är multidisciplinära och individualiseras till varje patient.

De preparat vi använder är godkända och finns i Fass, men varje patient är unik och så även behandlingen, den ser olika ut på individbasis. Farmakokinetik är ett område som beskriver vad läkemedel gör med kroppen och farmakodynamik är vad kroppen gör med läkemedel. Dessa områden ser olika ut för olika läkemedel hos olika patienter och vår behandling är därför starkt individualiserad och ger därför goda resultat och mindre biverkningar tack vare det.

I genomsnitt så tappar en patient 20 – 30 kg på ett år, vissa yngre aktiva patienter går ner så mycket som 50 kg på ett år under optimala omständigheter.

Ja, alla undersökningar görs på mottagningen i Stockholm. Vi träffar patienter och genomför kroppskomposition, basprover och en hormonanalys här hos oss. Under behandlingen och hälsoabonnemanget har vi digitala och/eller fysiska besök som uppföljning. Många av våra patienter kommer till Stockholm dagen innan provtagningen, fastar 12 timmar och gör alla undersökningar på en förmiddag.

Vi vänder oss i huvudsak till personer som söker en hög nivå av kompetens, erfarenhet och resultat och där tid är den begränsande resursen i vardagen mer än något annat. Våra patienter har ofta redan provat allt och kanske till och med gått igenom en gastric bypass/sleeve operation och ändå gått upp i vikt igen, eller verkligen vill prova allt innan de överväger dylika kirurgiska ingrepp.

Nej, vi har inte behandlingar för minderåriga, omyndiga patienter. Du måste fyllt 18 år för att vara patient hos oss.

Vi har en 90-dagars-pengarna-tillbaka-garanti som är unik. Om du inte får igång din viktnedgång inom 90 dagar eller av någon anledning inte är nöjd med våra tjänster så får du tillbaka behandlingskostnaden oavkortat.

Vi behandlar patienter minimum 6 månader, i genomsnitt tar ca 20 kg mellan 6-12 månader beroende på vilken patient och vilka förutsättningar som föreligger. Enstaka patienter hos oss har tappat 50 kg på 1 år, vilket är ovanligt, men genomförbart om man är yngre och fysiskt aktiv med strukturerad tillvaro.

Vi har lagt stor omsorg på att utforma en prov- och behandlingsmetod baserad på den senaste forskningen som är unik. Därför får du en individuell plan baserad på tidskrävande provtagningar för att säkerställa korrekt diagnos, evidensbaserad vård baserad på beprövad forskning och regelbunden kontakt med en läkare och sköterska som följer dig längs hela behandlingen. Vi tror att god kommunikation och nära relation mellan patient och läkare är avgörande för en snabb och framgångsrik behandling.

Vi är privata och inte en del av offentlig sjukvård. Det går därför inte att få remiss och subvention av vår behandling via skattemedel i dagsläget.

Vi har flera arbetsgivare som på olika sätt stöttat sin personal i en viktnedgång. Våra tjänster är tillgängliga för både privatpersoner och företag.

Vår läkare Michel Tagliati har arbetat inom offentlig sjukvård i 20 år, akutpsykiatri, akutsjukvård och allmänmedicin, har forskat kliniskt och publicerat vetenskapliga artiklar. Han har haft över 100 000 patientkonsultationer på 20 år och har en bred multidisciplinär kompetens som kommer våra patienter till gagn, det är ofta multifaktoriella aspekter på behandlingen som ger de exceptionella resultat.

Sjuksköterskan Linda Dahlberg har lång erfarenhet från såväl näringsliv och är en kosmopolit, även hon med ett långt intresse för hälsa. Hon har arbetat inom allt från cancersjukvård på Karolinska som personlig tränare.

Michel har arbetat med hormoner sedan 4 år tillbaka och du kan höra mer om resan som låg till upphov för Proaktiv Hälsa från honom själv här:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rtM838AHjNQ

Har du fler frågor?

Tveka inte att höra av dig för mer information.

Vi finns här för dig
Proaktiv Hälsas kundtjänst
Hej! 👋
Hur kan vi hjälpa dig? 🔥